Mayores

Actividades de los Mayores

El trimestre pasado fue para los Mayores uno de los mejores de los 煤ltimos tiempos. En el anterior News ya informamos del viaje a Elche en octubre. Sumarnos a la entrega de medallas聽 a los 25 y 50 a帽os de colegiaci贸n, todo un gozo. Hemos participado en distintos actos culturales dels Escritors en Llengua Valenciana y del Ateneo Mercantil y el 26 de noviembre, un grupo importante acudimos a la visita guiada por el Dr. Fernando Sastre al Monasterio de Nuestra Se帽ora de Montesa, iglesia que los Caballeros de la citada orden mantienen dentro del edificio singular que hoy alberga la Delegaci贸n del Gobierno; injustamente conocido por 鈥淓l Temple鈥 frente al puente del Real y esquina a la placita del Poeta Llorente. Es una joya escondida, con su enorme carga hist贸rica que apenas conocemos. Como otras tantas que tenemos a聽 mano y que gloriosamente al visitarlas y documentarlas,聽 vamos haci茅ndolas m谩s nuestras.

Escuchado a Vicent Ramon Calatayud, jueves 15 de diciembre en el programa CHARRANT鈥HARRANT鈥Play R脿dio 107.7. 鈥Dimarts 13 els Majors, celebr脿rem la 鈥淧icaota de Nadal鈥 聽No sap, o no vol malpensar u, per qu茅 茅sta 茅s la reuni贸 -entre les quincenals 聽que聽 fem en el nostre club- la m茅s concorreguda. Clar que, els entrepans casolans plens del millor companage, podent-ne triar per lo manco dos, d鈥檈ntre les cinc diferents mescles鈥 ya criden;聽 perque a lo cl脿ssic de l鈥檃lmorzaret valenci脿: cacau i tramussos, armeles i salmorra鈥 refor莽ats en frivolitats caseres, pasticets salats, papes i avellanes, tastets de salm贸 o formage鈥en regat en cervesa , vins, refrescs i聽 tot lo de beure 驴qu铆 fallar脿? (.) Metres els cafens de totes les maneres: llarcs,聽 curts,聽 trencats o retocats -cada volta m茅s a soles el normal- com tampoc al colpet聽 d鈥檋erbero, ning煤 diu no, ac铆鈥 hi ha qui per vergonya demana infusi贸 de camamirla i sacarina. Pero聽 聽el moment m茅s esperarat 茅s la recepci贸 que fem a les pastetes nsdalenques de Rosa Ardit; receptes d鈥橭liva fetes d鈥檃rmela. 聽La mel, 聽sagi, moniato, aiguardent鈥 molta m脿 de mestra i amorosa generositat.聽 聽 聽 聽 Cada dia van afegint-se m茅s aportacions gustoses. I mans a repartir que fins arribar el brindis de cava nos entretenen. I com ning煤 nos tira al carrer,聽 estant en la nostra casa, se nos passa l鈥檋ora de dinar聽 i en lloc de fer la siesta; 聽pero fem rogle en el que cada煤 t茅 son moment聽 i espai de retraure an猫cdotes 聽dels 14 anys de celebracions; van eixint i ben a punt els聽聽聽 聽鈥渢鈥檈nrecordes鈥.鈥澛 Cariny贸s de dits o fets, breu parlament o sugerent programa de futures excursions i accions. I tot dit i fet de casa, reptant la generositat a la destrea.. Acabem cantant i abra莽ant, com mereix la germanor i manen els Nadals. Quan oblidem la tensi贸, el fege i la lleterola, la pr贸stata i els maldecaps; ning煤 es troba a soles. Per que els plors no toquen eixe dia i els alifacs de cada u. mes que no reparem en ells, ning煤 nos-els furtar脿. Alg煤 s鈥檈ntret茅 聽jugant a la loter铆a i si 聽nos toca la grossa en el primer鈥 聽se n鈥檃nirem de creuer. Segur que s矛, a la quarantena 聽que s鈥檈nconcentr脿rem i 聽alg煤 m茅s se nos afegir脿. I dem脿 vos seguir脿 aportant veritats incontestables, Aureli l贸pez 聽聽隆Charrant鈥 聽Charrant隆鈥

Para el 2023,聽 adem谩s de las reuniones del segundo y cuarto martes de m茅s. El d铆a 24 de Enero tendremos una visita a La Lonja, para descubrir secretos de este edificio que tanto nos concierne, siendo 鈥淏ien de la humanidad鈥 Preparamos otras salidas, como un dia de Feria en Cevisama, radiada y televisada para el martes 28 de febrero. Visitas a San Juan de Penyagolosa i Vistabella, entre otras, volver a Carcaixent, 聽tambi茅n nos esperan 驴Sorolla, Caiforum?

Vicente Calatayud